Circulair woonproject zoekt duurzame ondernemer

Word jij de nieuwe portier van de Portierswoning?

Historisch pand zoekt nieuwe eigenaar

Portier 51 is een circulair woonproject in het hart van Mechelen. Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe eigenaar en ondernemer met duurzame geest voor de invulling van de aanpalende, historische Portierswoning.

SCHRIJF JE IN VOOR HET INFOMOMENTSCHRIJF JE IN VOOR HET INFOMOMENT CONTACTEER ONS CONTACTEER ONS

Stad Mechelen ging in 2019 op zoek naar een nieuwe invulling voor de oude stadsbibliotheek in de Moensstraat. Die kwam er met Portier 51, een circulair woonproject van projectontwikkelaar CAAAP dat nieuw leven blaast in het hart van Mechelen. De aanpalende historische Portierswoning met daktuin maakt deel uit van deze nieuwe site en staat nu te koop.

Portier 51 blaast nieuw leven in het hart van Mechelen
Oude bib portier51
Nieuw beeld portier51

Grote daktuin met fenomenaal zicht op de stad

De Portierswoning bevat een mooie daktuin met een fenomenaal zicht op de Mechelse binnenstad. Met een oppervlakte van bijna 200 m² kan je hier naar hartenlust daktuinieren, gezellige diners organiseren of buurtversterkende evenementen op poten zetten. De Portierswoning zelf bestaat uit vier verdiepingen: een kelder, gelijkvloers (140m²) , eerste verdieping (140 m²) en dakverdieping. 

Op zoek naar een ambitieuze ondernemer

Voor de aankoop en exploitatie van de Portierswoning met daktuin is CAAAP momenteel op zoek naar een ambitieuze ondernemer die mee wil stappen in het circulaire verhaal van deze site. We laten ons begeleiden door en werken samen met PAKT, bekend van de dakboerderij op de site ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Samen zoeken we naar een aantrekkelijk en hedendaags concept waar we (eetbaar) groen in de stad mee willen stimuleren en buurtbewoners samenbrengen.

Ben jij of ken jij iemand die staat te popelen om een creatief avontuur te beginnen en deze buurt nieuw leven in te blazen? Neem dan snel contact met Yana via yana.demeuter@caaap.be. Zij bezorgt je graag meer informatie over dit traject en de nodige documentatie. 

Digitaal infomoment 27 januari 2022

Wij organiseren op donderdag 27 januari een digitaal infomoment, waarbij Yana je meer uitleg zal geven over de mogelijkheden in, rond en op de Portierswoning. Je kan je inschrijven via onderstaande link.

Daktuin tekening